White stork - witte ooievaar - ciconia ciconia #01 bill-clattering
670 views · Published 14 May 2011 · 1:04 · Indexed 10 October 2026
Channel: screenshot · 2011 · Pets & Animals
The White Stork (ciconia ciconia) is a large wading bird in the stork family Ciconiidae. It breeds in the warmer parts of Europe and is a long-distance migrant, wintering in tropical Africa. A White Stork pair raises a single brood a year. This stork is almost silent except for the noisy mutual bill-clattering when adults meet at the nest. Wereldwijd zijn er 18 ooievaarssoorten. Ooievaars zijn trekvogels die grote afstanden af kunnen leggen. De witte ooievaar komt algemeen voor in Nederland en de Zwarte ooievaar wordt af en toe in ons land gesignaleerd. Een ooievaar eet vooral kikkers en grote insecten, maar ook jonge vogels, hagedissen en knaagdieren staan op het menu. Een ooievaar bouwt z'n nest graag bij een rijk voedselgebied, want bij een gemiddeld aantal jongen moet het ouderpaar minstens 4 kilo aan voedsel voor hun kroost verzamelen. Ze begroeten elkaar op het nest met snavelgeklepper. Ooievaars zijn niet trouw aan elkaar, maar 'nesttrouw'. Dat verklaart waarom sommige ooievaarspaartjes lang bij elkaar blijven. HD stockshots broadcast format available at: http://www.stockshot.nl/